Update padel: Gemeente negatief inzake realisatie padelbanen

29 januari 2022


De gemeente heeft inmiddels laten weten geen toestemming/kapvergunning te verlenen voor de bomen die moeten wijken om de gewenste padelbanen te kunnen realiseren. Waarbij in een eerder stadium het college tweemaal negatief advies had gegeven voor de boomkap, heeft ook de gemeenteraad afgelopen week aangegeven dat de bomen niet mogen wijken. Om de gewenste padelbanen te kunnen realiseren zouden er zeker vier bomen moeten wijken en wellicht nog eens drie, afhankelijk van de wortels in de grond.

Ondanks het feit dat de bomen niet voorkomen op een lijst van beschermde bomen, heeft de wethouder aangegeven dat de bomen hier eigenlijk wel op horen te staan en wel degelijk waardevol zijn. En ondanks dat de gemeente inmiddels heeft bevestigd dat er niet 7, maar slecht 1 boom officieel op gemeentegrond staat, blijft zij van mening dat de bomen landschappelijk deel uitmaakt van landgoed Marquette.

Dit is natuurlijk een flinke domper, zeker na het enthousiasme tijdens onze ledenvergadering en vanwege het feit dat alle andere belanghebbenden zich allemaal positief hadden uitgelaten over de aanleg. De commissie komt volgende week bijeen en zal zich beraden hoe nu verder te gaan. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 235 475

Address

Mozartstraat 1
1962 AA Heemskerk

KVK-nummer

40594084