HLTC Marquette

Tennisvereniging Marquette

Marquette, opgericht in 1960, is de langst bestaande tennisclub in Heemskerk. Als je bij ons tennist, kies je voor een gezellige, sportieve en ongecompliceerde vereniging. Waar je in de eerste plaats voor je plezier heen gaat, maar voldoende ruimte vindt voor een sportieve uitdaging!

We beschikken over 6 gravelbanen en een trainingsbaan, gelegen in de luwte van het park. Ze zijn voorzien van een moderne lichtinstallatie en een sproeisysteem, zodat je er vanaf begin maart tot ver in het najaar terecht kunt. Wanneer je speelt, bepaal je zelf*. Het park is geopend vanaf 09.00 uur ’s ochtends tot laat in de avond (23.00 uur). De kantine beschikt over een moderne keuken en is van alle gemakken voorzien.

*er is een beperktere speelmogelijkheid tijdens de 7 competitie-weekenden, evenals bij toernooien. Door de week speelt de jeugd over het algemeen van 15.30 tot 18.00 uur. Bij Marquette komt iedereen d.m.v. een afhangsysteem aan de beurt.

Recreatie & wedstrijdtennis
Zoals gezegd, speel je bij Marquette in de eerste plaats voor je plezier; we zijn een recreatievereniging. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, voor zowel jonge als volwassen leden. Daarnaast investeert Marquette al jaren in  selectietennis en (jeugd)talent. Wie op niveau wil spelen, kan dus ook bij ons terecht. Tijdens toernooien en competitiewedstrijden levert dit spannende partijen op en zijn toeschouwers van harte welkom. Zelf competitie spelen in een gezellig team? Informeer naar de mogelijkheden!

Racketavond en -ochtend
Laat het toeval eens bepalen met wie u een partijtje speelt. Op maandagavond en woensdagochtend kan men zonder speelpartner terecht; d.m.v. een ‘toss’ wordt er ieder halfuur in een andere samenstelling gespeeld. De speelsterkte maakt hierbij niet uit.

Self-supporting
Een lidmaatschap bij Marquette houden we graag betaalbaar voor iedereen. Dit houdt in dat we zoveel mogelijk alles in eigen beheer doen. Denk hierbij aan het onderhoud en de schoonmaak van het park, maar ook aan de organisatie van alle activiteiten rond de bar. In de praktijk betekent dit dat ieder lid wordt gevraagd 3 keer per jaar een bardienst van een paar uur te draaien. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Uit ervaring blijkt een bardienst erg mee te vallen, én gezellig bovendien!

Wat kost een lidmaatschap?
De contributie van een lidmaatschap is per jaar (peildatum leeftijd is leeftijd op 31 dec van het
betreffende jaar):

Tarieven 2023*

  • senior (18 jaar en ouder) € 150,00    
  • jeugd (van 13 t/m 17 jaar) € 92,50
  • jeugd (van 11 t/m 12 jaar)€ 67,50    
  • jeugd (t/m 10 jaar) € 37,50

*Lidmaatschap is inclusief KNLTB kosten.

Om de administratiekosten te drukken, wordt het lidmaatschapsgeld per automatische incasso geïnd. Als nieuw lid word je tevens aangemeld bij de tennisbond (KNLTB).

Tennisles
Een echte toptennisser bent u waarschijnlijk niet van plan te worden. Dat hoeft ook niet. Toch raden we eigenlijk iedereen aan – zeker als u begint -, om wat lessen te nemen. In de eerste plaats is het vanuit speltechnisch oogpunt gewoon heel handig om de basis onder de knie te hebben. Daarnaast verkleint u zo de kans op eventuele toekomstige blessures. Doen dus! 

Lid worden
Geef je op via het inschrijfformulier en ontvang een tijdelijke spelerspas (en daarna je eigen pas): zo kun je meteen de baan op! Vind je het prettig om eerst eens – indien gewenst onder begeleiding - rond te kijken? Dat kan ook.

Vrijblijvend proberen?
Uiteraard is het mogelijk eerst een keer ‘te proberen’. Om te kijken of tennissen iets voor je is, of om de sfeer op het park te proeven. Je gaat dan spelen met een Marquettelid op een afgesproken dag. (deze vraagt hiervoor een introductiepas aan bij de ledenadministratie) . Namens Marquette heten we je alvast van harte welkom. Veel sportiviteit en tennisplezier!

Opzegging van het lidmaatschap
Wie zijn/haar lidmaatschap bij Marquette wil opzeggen, dient dat vóór 16 november van het voorgaande jaar schriftelijk of via e-mail ([email protected]) te melden aan de ledenadministratie (Veronique Tan, Lunenburg 1, 1965 NZ Heemskerk). Voor jeugdleden dient dat door de ouders te gebeuren.

Andere wijzigingen
Voor een ordelijke gang van zaken dient u ook andere wijzigingen schriftelijk aan de ledenadministratie te melden.
Dat betreft: 
wijziging van adres
verandering van bank- of gironummer
omzetting naar niet-spelend lidmaatschap of omgekeerd naar spelend  lidmaatschap
verzoek tot wijziging van speelsterkte (met motivering)

Niet-spelend lidmaatschap
Wie als niet-spelend lid wil worden aangemerkt, dient daartoe een schriftelijk verzoek in bij de ledenadministratie. Een dergelijk verzoek wordt ingewilligd in geval van langdurige ziekte, ander ongemak (bijv. een slepende tennisarm e.d) zwangerschap of bijvoorbeeld langdurig verblijf in het buitenland.

Informatie
Voor vragen over bovenstaande of andere zaken rond het lidmaatschap bij tennisvereniging Marquette neem je contact op met Veronique Tan: 0251-249423 / [email protected]

Gedragsregels.pdf Huisregels en fotoprotocol.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 235 475

Adres

Mozartstraat 1
1962 AA Heemskerk

KVK-nummer

40594084