Laddercompetitie

De strijd voor de koning en koningin van Marquette is begonnen!


De strijd voor de koning en koningin van Marquette is begonnen! 

Sinds vorige week hebben wij een interne laddercompetitie opgezet voor de senioren (vanaf 15 jaar) in de KNLTB Club App. In deze app krijg je de kans om je clubgenoten uit te dagen voor een enkel partijtje en zo meedoen voor de titel Koning of Koningin van Marquette. De laddercompetitie blijft open tot het einde van het seizoen (31 oktober 2020). 

Je vindt de laddercompetitie door de KNLTB Club app te openen op je telefoon. Ga vervolgens achtereenvolgens naar Spelen > Laddercompetitie > Mijn competities. Mocht je mee willen doen, maar de laddercompetitie niet zien staan, stuur dan een bericht naar [email protected].

image.png

Spelregels:

 • Je regelt de wedstrijden onderling zelf. Naast het uitdagen van jouw tegenstander in de app moeten de spelers zelf een baan reserveren op het afgesproken tijdstip.
 • De app geeft de mogelijkheid om een volledige (best of 3 sets) wedstrijd te spelen. Het uitgangspunt is dan ook het spelen van een volledige wedstrijd.
 • Je kunt iedereen uitdagen die onder je staat op de ladder. Om te stijgen kun je maximaal 4 mensen boven je uitdagen.
 • De winnaar neemt de plek over van de hoogst geplaatste en de verliezer van de laagst geplaatste op de ranglijst. Voorbeeld: Chiel van der Plas (plek 8) daagt Frank Nijman (plek 71) uit. Frank wint met 6-1 6-0. Chiel zakt hierdoor naar plek 71 en Frank stijgt direct door naar plek 8.
 • Wanneer je uitgedaagd wordt, moet de uitdaging binnen 10 dagen geaccepteerd worden. Anders heb je de wedstrijd verloren.

Voor de laddercompetitie kunnen we geen uitzondering maken op de reguliere banenbeschikbaarheid. Dit betekent dat je op ongunstige tijden slechts een half uur achter elkaar kunt spelen. Wij hebben ook geen eerdere ervaring met een laddercompetitie en daarom willen we dit eerste jaar vooral uittesten wat wel en niet werkt. We geven jullie daarom ook de vrijheid om op jullie eigen manier de winnaar te bepalen wanneer een reguliere wedstrijd niet mogelijk is. Hieronder een aantal suggesties om de wedstrijd op een andere manier af te ronden:

 • Wedstrijd later op de dag of later in de week afmaken
 • Super tiebreak(s) spelen in plaats van een set
 • Verkorte sets tot de 3 of 4 spelen
 • Steen/Papier/Schaar

De KNLTB heeft de laddercompetitie app pas kort gelanceerd. We hebben hem al een week getest en er zijn nog een aantal dingen die niet goed werken. Hiervoor zijn we momenteel bezig met de KNLTB. Let voorlopig op de volgende dingen:

 • Wanneer je iemand uitdaagt ontvangt de uitgedaagde een e-mail om de uitdaging te accepteren. Wanneer de uitgedaagde een ander tijdstip voorstelt ontvangt de uitdager deze aanpassing niet. De uitdaging loopt dan vast en kan niet verwijdert of afgerond worden. Spreek dus eerst met elkaar af wanneer jullie spelen en accepteer ten alle tijde het eerste voorstel meteen.
 • Uitdagen werkt momenteel alleen in de app
 • De uitslag invoeren werkt alleen via de computer/website van Marquette
 • Let op je Spambox als je uitdaging niet in je e-mail verschijnt

Nog niet perfect dus! Mochten jullie problemen ervaren stuur dit dan naar [email protected]. 

De eerste strijders hebben inmiddels al een poging gewaagd, dus het klimmen en dalen is begonnen!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 235 475

Adres

Mozartstraat 1
1962 AA Heemskerk

KVK-nummer

40594084