Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
28 sep. Voorjaarscompetitie 2017
4 maa. Teams en speeldata worldtour
27 feb. Lid worden van Marquette
15 feb. Training 2016
4 dec. Je online aankopen via Marquette
31 jan. Tenniskids
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
2016-07-11 Foto 7.JPG
2016-07-11 Foto 6.JPG
2016-07-11 Foto 5.JPG
Meest recente foto's
Voorjaarscompetitie 2017
 Robin Kuip  Competitie  4x gelezen

 

Beste Marquette-leden,

Hierbij ontvangen jullie het inschrijfformulier (zie onderaan dit bericht) voor de voorjaarscompetitie 2017. We gaan er natuurlijk vanuit dat er volgend jaar weer veel leden gezellig meedoen! 

De KNLTB heeft vanaf volgend jaar drie nieuwe competitievormen die veel spelplezier moeten opleveren en beter passen in de volle agenda’s van tegenwoordig. 

Instapcompetitie 
De eerste nieuwe vorm is de Instapcompetitie, die vooral geschikt is voor beginnende competitiespelers van niveau 8 en 9.  Spelers van 17 jaar en ouder spelen tijdens de Voorjaarscompetitie in april en mei gedurende zeven speeldagen, op donderdagavond of zondagmiddag. De keuze voor de dag is aan de spelers zelf. Er worden per speeldag twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij de samenstelling van de duo’s niet uitmaakt. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan dat twee dames  tegenover een gemengd duo staan. De nadruk ligt op leuk tennis op je eigen niveau en gezelligheid, de duels tellen dan ook niet mee voor de speelsterkte. Om de duur van de duels te beperken, wordt bij een stand van 40-40 direct een beslissend punt gespeeld en wordt in plaats van een derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten gespeeld.

Jongvolwassenen
De tweede is een competitievorm voor jongvolwassenen tussen de 17 en de 35 jaar. Deze competitie is makkelijk te plannen naast andere activiteiten. In de Voorjaarscompetitie in april en mei zijn er zeven speeldagen, die pas beginnen op zaterdag na 17.00 uur. Teams werken met minimaal vier spelers vier dubbelpartijen af, waarbij een speelronde kan bestaan uit één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel of uit vier heren-, dan wel damesdubbels. De nadruk van deze vorm ligt voornamelijk op spelen tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau en dezelfde leeftijdscategorie. Ook hier wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten.

Zomeravondcompetitie
De derde nieuwe competitievorm is de Zomeravondcompetitie voor spelers van 17 jaar en ouder en van alle niveaus in mei en juni. Op zeven woensdagavonden komen teams met minimaal vier spelers tegen elkaar uit in vier dubbelpartijen en net als bij de jongvolwassenen kan worden gekozen uit vier damesdubbels, vier herendubbels of één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel. Wederom wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten. De Zomeravondcompetitie kan door spelers naast de Voorjaarscompetitie worden gespeeld.

Als er vragen/onduidelijkheden zijn, dan horen wij dit graag.

Sportieve groet,
Miriam en Esther


Download bestanden
Competitie 2017 15 KB (7x opgehaald)
woensdag 28 september 2016, 17:40 uur
Jeugdweekend 2016
 Robin Kuip  Jeugdbabbels  13x gelezen

Wat een weekend! Het fameuze jeugdweekend van Heemskerks Leukste Tennis Club vond dit weekend plaats! En wat een super tijd hebben we gehad met zijn allen! Bij aankomst snel luchtbedden opblazen en allemaal een eigen plekje in de tent! Daarna met zijn allen naar Wijk aan Zee! In vier groepjes 18 holes afwerken. En wat een leuke midgetgolfbanen! Maar sommige ook wel erg moeilijk! Toch hebben we een mooi aantal hole-in-ones gezien. Goed gedaan! Daarna lekker eten met zijn allen ennnnn de speurtocht!!! Een heuse schatkaart met allemaal opdrachten. Kris kras door Wijk aan Zee op zoek naar de aanwijzingen om vervolgens op het strand te zoeken naar de schatkist! Daarna voldaan naar Marquette terug, allemaal zand uit de haren spoelen en fris in de pyjama! Nog 2 kleine dansjes bij de Marquette disco en daarna slapen....tenminste....eerst keten natuurlijk!!!! Om 22.30 uur was het toch gelukt en sliep iedereen. Zelfs een automatische sproeier mocht de pret niet drukken! 's Ochtends vroeg aan het ontbijt, spullen alvast pakken en onder leiding van meester Vincent de clubkampioenschappen afwerken! Vervolgens afsluiten met tennissen met papa of mama (of opa) en met een zakje snoep naar huis. 

Guusje, Bjorn, Jill, Elena, Elize, Ties, Fiep, Carice, Yamaira, Milan, Emma, Floris, Wende, Dilay en Julia: jullie waren een topteam. Wij hebben genoten en als het goed is jullie ook! Super dat jullie er waren en tot snel weer op Marquette!

Groetjes van Vincent, Steef, Kim, Michael, Wendy, Inge, Ronald en Michiel!

 

Op onze Facebookpagina staan allemaal leuke foto's van het weekend: https://www.facebook.com/marquette.nl/

 Of ga direct naar de pagina met alle foto's https://www.facebook.com/marquette.nl/photos

dinsdag 20 september 2016, 17:18 uur
Onderlinge 2016
 Robin Kuip  Onderlinge wedstrijden  55x gelezen
Beste leden van Marquette,

Neem een kijkje op ons tennispark aankomend weekend! De onderlinge wedstrijden worden gespeeld en er staat een geweldig muzikaal optreden gepland van de Buaya’s op zaterdagavond.

De speelschema’s van de onderlinge wedstrijden zijn hier te vinden. Degenen die zich hebben ingeschreven voor de tapas worden aankomende vrijdag om 19 uur verwacht in het clubhuis.

Met sportieve groet,

De onderlinge commissie

Wijna van Nieuwenhuijzen,
Susanne Jerphanion
Edu Peeters
Gerrit van Gelderen
Thijs Vollenbroek

Download bestanden
Onderlinge wedstrijden 2016 indeling 21 KB (583x opgehaald)
maandag 22 augustus 2016, 17:18 uur
Jeugdweekend 17 en 18 september
 Robin Kuip  Jeugdbabbels  74x gelezen
Jeugdweekend

Download bestanden
Flyer jeugdweekend 230 KB (106x opgehaald)
dinsdag 26 juli 2016, 16:08 uur


Laatste racketmiddag voor de vakantie
 Robin Kuip  Jeugdbabbels  92x gelezen

Beste toppertjes!

De week voor het aardbeientoernooi hadden we de laatste racketmiddag als afsluiter van het voorjaar! De opkomst was geweldig!! Na 1,5uur lang tennis, spelletjes en vooral plezier op de tennisbaan met Gabriëlle en Vincent was het tijd voor.....pannekoeken!!!!! Mmmm....heerlijk! Na de pannekoeken snel de tafels aan de kant en werd de kantine omgetoverd tot Bioscoop Marquette - Rio draait in de bioscoop!!! Uiteraard kon de popcorn met ranja niet ontbreken tijdens de film!

We hopen dat iedereen weer een geweldige dag op Marquette heeft gehad!

PS: Martine, Lida, Thea, Jennifer en Vincent! Bedank voor de pannekoeken!!!

Groetjes van de Jeugdcommissie

Bekijk de foto's in de fotogallerij: http://marquette.nl/content/html/363.asp?galleries=14636 

 

dinsdag 26 juli 2016, 15:03 uur
Aardbeientoernooi van start
 Robin Kuip  WEA Aardbeientoernooi  669x gelezen

SabHoi allemaal,

We zijn begonnen. Na een rustig voorweekend zijn we van start gegaan. De hele week zit weer goed vol met zo'n 150 enthousiaste kids. Een deel daarvan speelt woensdag ons oranje/rood toernooi.

Bekijk hier de schema's van het aardbeientoernooi: 16-7-2016 t/m 24-7-2016
http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=FE1B9C20-CE7B-477D-BBD0-2110121EFDDD 

Ook dit jaar de hele week gezellig met allerlei activiteiten naast het tennis! Baan 7 is geopend voor 'rond om de baan', want dat blijft natuurlijk ook erg leuk!

Volg ons ook op Facebook:
https://www.facebook.com/aardbeientoernooi/ 

De activiteiten:

Maandag:
Beachtennis

Dinsdag:
Blindvoetbal
Blindtennis

Woensdag:
Rood/oranje event
Koekenpantennis
Poffertjes
Tafeltennistoernooi
Vossenjacht

Donderdag:
Levend stratego
Bingo
Discotennis

Vrijdag:
Slagbal
Levend Pokemon GO
Barbecue (graag uiterlijk woensdag opgeven)
Demo partij

Zaterdag:
Levend bingo
Leukste spel van de week
Pubquiz

Zondag 24 juli: FINALES 

Tot ziens op het Aardbeientoernooi

maandag 18 juli 2016, 14:16 uur
Divers mededelingen voor onze toppertjes
 Robin Kuip  Jeugdbabbels  82x gelezen

Beste toppers!

De schoolvakantie staat nu toch echt voor de deur. Dit betekent dat de trainingen van meester Vincent even stil liggen. Er zijn echter nog genoeg leuke dingen te doen tijdens/na de vakantie!

Aardbeientoernooi + Rood/Oranje toernooi

Volgende week wordt het aardbeientoernooi weer gespeeld op ons park. De meesten van jullie zullen nog niet meedoen, maar kom gerust eens kijken op ons park. De week staat vol van de activiteiten! Op de woensdag tijdens het toernooi (20 juli) van 10.00uur tot 12.00uur wordt er een Rood/Oranje toernooi georganiseerd bij Marquette! Wil je nog meedoen, laat het dan trainer Vincent weten!

Toernooien tijdens de vakantie

Wisten jullie dat de kids aan allerlei leuke toernooitjes kunnen meedoen? De complete lijst vinden jullie op www.tenniskids.toernooi.nl. Hier kun je eenmalig registreren en dan kun je je eigen toernooi (rood/oranje/groen) uitzoeken. Bijgevoegd in ieder geval al een eerste lijstje!

Najaarscompetitie

Voor de kids die deel gaan nemen aan de World Tour tijdens het najaar: de datums zijn al bekend! Schrijf ze dus alvast in de agenda!

Groen

14,21 en 28 september en 5,12,19 en 26 oktober

Inhaaldagen: 2,9 en 16 november

Oranje en Rood

11 en 25 september, 9 oktober en 6 november

Jeugdweekend Marquette

Jaja!! Het fameuze jeugdweekend vindt dit jaar plaats op 17 en 18 september! Zie bijgevoegd de flyer voor de benodigde informatie!

Tot zover onze update! We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie toe!


Groetjes,

De Jeugdcommissie

donderdag 14 juli 2016, 16:16 uur
Tenniskids toernooien in de buurt
 Robin Kuip  Jeugdbabbels  101x gelezen

Toernooi

Plaats

Vereniging

Datum

Categorieën

 

 

Tannes Jeugd

Heiloo

Vennewater

18 tm 23 juli

Oranje

 

Aardbeientoernooi

Heemskerk

Marquette

20 juli

Oranje

Rood

 

Hooimaand

Heerhugowaard

Heerhugowaard

22 juli

Oranje

Rood

 

Amstelpark Tennis Academy

Amsterdam

Amstelpark Gold Star

24 juli

Groen

Oranje

Rood

 

Rabo Oudorp

Oudorp

Oudorp

26 aug

Rood

 

Rabo Oudorp

Oudorp

Oudorp

27 aug

Oranje

 

Racketspecialist Edwin

Koog aan de Zaan

Westzijderveld

4 sept

Rood

Oranje

 


donderdag 14 juli 2016, 14:55 uur
Floricultura Marquette open zaterdag van start
 Robin Kuip  Floricultura Marquette open  263x gelezen

Zaterdag gaat het los: Floricultura Marquette Open 2016!! Met 2 nieuwe aanwinsten heeft de commissie weer haar best gedaan voor top tennis & fun.

Iedere avond kan je een hapje mee eten. Geef je wel even op!
(op de lijst in het clubhuis).

- Zaterdag voorweekend 25/6: Overheerlijke curry met kip & rijst (Chefkoks: Aadje en Mel)
- Zondag voorweekend 26/6: Verse kibbeling met Oma's friet en salade (Chefkok: onze Anneke )
- Maandag 27/6: Boerderijkippetje met couscoussalade (Chefkok: Sophie)
- Dinsdag 28/6: Tagliatelle met tonijnroomsaus en spekjes (Chefkok: weer onze Annie, de topper)
- Woensdag 29/6: Indische rijsttafel (Chefkok: Irene ) 
- Donderdag 30/6: Zalm met appelroomsaus en aardappelgratin (Chefkok: Joke
- Vrijdag 1/7: Witlofsalade met lauwwarme kip en patatten (Chefkoks:Mirjam en Jeroen)
- Zaterdag 2/7: Gourmette bij Marquette (Chefkoks: Annie en Wijna)
- Zondag 3/7: BBQ!


woensdag 22 juni 2016, 13:52 uur
Zondag 5 juni - Rabo Fietsdag
 Robin Kuip  Bestuur  261x gelezen

Na het succes van de afgelopen edities, staat de IJmond op zondag 5 juni weer in het teken van de Rabobank Fietsdag. Doe je ook mee? Zo ja, dan fiets je toch voor Marquette!
Je hoeft geen lid te zijn van Marquette om toch mee te doen.

Zondag 5 juni

Als Marquette zijnde kunnen we op sportieve wijze geld verdienen voor de clubkas. Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt ontvangt een donatie voor de club. Het totale bedrag per club kan oplopen tot maximaal € 500,-. Dus maak leden, vrienden, familie en kennissen enthousiast om op de fiets te stappen!

Start & Route

Er dit jaar gekozen worden uit 3 nieuwe routes en twee afstanden. 

De fietsdag is daarmee toegankelijk voor jong en oud.  De Noord en Zuid route zijn 25 km lang en leveren € 10,- op per volle stempelkaart. De IJmond route is circa 55 km lang en levert € 15,- op per volle stempelkaart. 

Hoe de routes precies lopen staat op de website van de Rabobank IJmond.

Starten is deze dag mogelijk tussen 09.30 – 11.30 uur,  finishen kan tot 16.00 uur. 

De startlocaties zijn:  

  • Rabobank IJmond Stadion - Velsen Zuid
  • Ruïne van Brederode  - (stempelpost, geen startlocatie)
  • Korenmolen de Zandhaas - Santpoort 
  • Rest. Onder de Platanen/ Zorgboerderij Zorgvrij - Velsen Zuid
  • Kinderboerderij de Baak - Beverwijk
  • De Patatoloog - Heemskerk 
  • IJsclub Kees Jongert - Heemskerk

Entertainment & verkeersregelaars

Bij alle start en finishlocaties zullen er optredens plaatsvinden van onze IJmondse muziekverenigingen. Neem ook hier even de tijd voor en geniet van een stukje muzikale gezelligheid. 

Veiligheid staat deze dag voorop. Wilt u ons hierbij helpen en bent u verkeersregelaar of kan uw vereniging verkeersregelaars leveren, neem dan contact met ons op via communicatie.ijmond@rabobank.nl.  

Elke vrijwilliger levert een bijdrage op van € 25,-  voor de clubkas.

Startnummers

Het toegewezen startnummer van Marquette is nummer 60

Laatste competitiedag - mooie combi
De fietsdag valt samen met de laatste competitiedag en de huldiging van de kampioenen. Dus een mooie combinatie is gemaakt! Lekker fietsen om daarna onder het genot van een hapje en een drankje tennis te komen kijken.

Ook dit jaar gaat de BBQ aan en na de laatste tennispartijen en terugkomst van de kampioenen zal de huldiging van de kampioenen plaatsvinden.

Uiteraard gaat de muziek aan en sluiten we de competitie met elkaar in stijl af. Neem ook een koekenpan mee, want onder de bezielende leiding van Piet komt er nu al legendarisch koekenpantennis-toernooi aan!


maandag 30 mei 2016, 13:00 uur
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Barcommissie
 Bestuur
 Competitie
 Floricultura Marquette open
 Jeugdbabbels
 Nieuwsbrieven
 Onderlinge wedstrijden
 WEA Aardbeientoernooi
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
21 Oktober
 Bridge

29 Oktober
 Oktoberfest (17.00uur -23.00uur)

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Gemengd
 Zondag Heren